Особливе Благовіщення 2020-го року

Шостого місяця після зачаття Івана Хрестителя Ангел Гавриїл був посланий Богом у місто Назарет до Марії з радісною, але для неї самої, напевно, тривожною звісткою: «Не бійся, Маріє, – бо в Бога благодать ти знайшла! І ось ти в утробі зачнеш, і Сина породиш, і даси Йому ймення Ісус. Він же буде Великий, і Сином Всевишнього званий, і Господь Бог дасть Йому престола Його батька Давида. І повік царюватиме Він у домі Якова, і царюванню Його не буде кінця» (Лк.1:30-33).

Здивована Марія запитала ангела: «Як же станеться це?..». На що отримала відповідь: «Дух Святий злине на тебе, і Всевишнього сила обгорне тебе, через те то й Святе, що народиться, буде Син Божий!.. Бо для Бога нема неможливої жадної речі!» (Лук.1:35,37).

Почувши таку відповідь, не розуміючи до кінця сказаного, Марія смиренно промовила: «Я ж Господня раба: нехай буде мені згідно з словом твоїм!» (Лук.1:38).

Безсумнівно, Благовіщеня – одне з найбільших християнських свят. Саме слово «Благовіщеня» означає «добру, радісну звістку про те, що почалося визволення людського роду від гріха та вічної смерті».

З того часу пройшло уже більше двох тисяч років. В умовах сьогодення Божий Дух відкриває нам нові глибини і універсальні істини цієї події.

Третього місяця дві тисячі двадцятого року в життя багатьох християн прийшло потрясіння. З різних джерел звіщається тривожна новина, в країну приходить вістка, яка сколихує усе християнство. Чимало віруючих стривожилися цим, і стали роздумувати, щоб то значили ці обставини…

Та Ангел спішить сповістити благу вістку: «Не бійся». Не бійся, дорогий друже, бо благодать ти знайшов у Бога! Прийнявши одного разу Спасителя в своє серце, ти став спадкоємцем і учасником великої Божої обітниці. Його незаслужена милість, турбота і охорона над тобою! Ти повірив у Того, Який «повік царюватиме у домі Якова, і царюванню Його не буде кінця» (вірш 33). То чи варто сьогодні тривожитися і бентежитися?

Ймовірно ти, як Марія, нині переймаєшся земними аспектами сучасних подій: а як же станеться все це, коли і чим закінчиться, яким чином життя розвиватиметься далі? Життя ж таке непевне, а сили такі слабкі… Та й ресурсів і власних можливостей недостатньо, щоб здолати усі ці труднощі…

У відповіді Ангола до Марії захована відповідь і для тебе: «Дух Святий… сила Всевишнього… Син Божий» (вірш 35). Ось на що потрібно надіятися і де шукати вихід! Отець, Син і Святий Дух активно задіяні в тому, щоб довершити розпочату справу до кінця. І незважаючи на те, які події доведеться ще пережити Церкві Христовій, тобі, як Божій дитині, Його задум здійсниться, бо «для Бога нема неможливої жадної речі» (вірш 37). Не у власних силах, не у власних можливостях твоє вибавлення і перемога. Не на себе надіючись, ми пройдемо земну дорогу. «Не силою й не міццю, але тільки Моїм Духом, говорить Господь Саваот» (Зах.4:6).

Від тебе очікується лише повна довіра Богові, смирення перед Ним і прийняття Його волі. «Я ж Господня раба, – сказала Марія, – нехай буде мені згідно з словом твоїм!» (Лук.1:38).

Свято Благовіщення – це свято радості і перемоги, свято надії і благословення. І хоч по землі звучать провісники сурм судів Господніх, блага вістка ще звучить для тебе.

ст. пресвітер Рівненського Обласного Об’єднання УЦХВЄ,
Олександр Коток

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (березень 2024-го року)