Як реагувати на скандал з Раві Захаріасом?

У травні 2020-го року християни обговорювали смерть відомого апологета християнства, євангелиста Раві Захаріаса. Він проповідував у більш ніж 70 країнах у тому числі й Україні, і написав понад 30 книг у своїй 48-річній кар’єрі, навчаючи християн спілкуватися зі скептиками та стверджуючи, що християнський світогляд має надійні відповіді на екзистенційні питання людства.

Нині знов заговорили про нього... Як виявило чотирьохмісячне розслідування (RZIM), покійний Раві Захаріас приховував сотні фотографій жінок, жорстоке поводження під час масажів та звинувачення у зґвалтуванні.

На його пристроях виявили більш ніж 200 контактів терапевтів-масажистів у США та Азії та сотні зображень молодих жінок, включаючи деякі, на яких жінки були оголеними. Захаріас просив і отримував фотографії за кілька місяців до смерті у травні 2020 року у віці 74 років.

За словами слідчих, Захаріас використав десятки тисяч доларів з фонду служіння, спрямованих на «гуманітарні допомогу», щоб заплатити чотирьом масажистам, забезпечивши їх житлом, навчанням та щомісячною підтримкою протягом тривалого періоду часу. І це далеко не всі вражаючі факти із розслідування, яке міститься на 12 сторінках.

ЯК НАМ РЕАГУВАТИ НА СКАНДАЛ З РАВІ ЗАХАРІАСОМ?

Будь-хто може вести подвійне життя. Відомі люди ще більш піддаються тиску з боку сил темряви.

Але як пояснити успішність служіння людей, які ведуть подвійне життя?

Божі дари і покликання незмінні. Буквально вчора я читав книгу Суддів, 16-й розділ. Там розповідається про Самсона, який був наділений надприродною силою і був покликаний, щоб визволити Ізраїль. В період розквіту його служіння, великих подвигів і перемог, Самсон вів подвійне життя – спав з повією. Тяжкість вчинку не лише в тому, що це сексуальний гріх, а ще й тому, що це сексуальний гріх з заклятим ворогом Ізраїлю (жінка була з филистимлян). А опівночі, «підвівшись, схопив двері міської брами з обома одвірками, вирвав їх разом із засувом, поклав на плечі і відніс їх на верхів’я гори, яка на шляху до Хеврона» (суд.16:3).

У нього щойно був секс з филистимлянською повією, він був нечистим. Тим не менше, у нього була його сила, дар продовжував діяти, помазання залишалося! Та це не означало, що він знаходиться в правильному положенні перед Богом.

Будь-яка людина є немічним створінням, слабкою істотою. Це посудина глиняна.

Не судімо надто людину. Тобто засуджуймо такі вчинки, але фокус направляймо на себе, випробовуючи себе і перевіряючи свій стан. Скільки тисяч разів Бог прощав вам і мені з тих пір, як ми увірували? Скільки разів Він прибирав будь-яке почуття провини і засудження? Як багато разів Він нагадував нам про Його велику любов до нас, допомагаючи фокусуватися на Його доброті, а не на тому, що ми погані? Це – благодать. Правда нею не можна зловживати.

Ще причиною падіння Захаріаса була відсутність підзвітності. Лідери служіння Ravi Zacharias International Ministries (RZIM) зізналися саме в цьому, – в тому, що вони дозволили батькові і засновнику свого служіння діяти по іншому набору правил. Якби практикувалася проста підзвітність і застосовувалися універсальні стандарти здорового глузду, багатьох проблем можна було б уникнути.

Майкл Браун коментуючи цю ситуацію, сказав чудові думки: «Не час кидати каміння, час випробовувати свої серця. Давайте жити тверезим життям сьогодні у світлі великого звіту завтра».

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

  1. За Білоус ти закритикував добре, а тут з Самсоном порівнюєш! Не на апологетах треба будувати віру!

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Час останній, наближається всьому кінець