#4 За якою зіркою ми йдемо? (Audio_message)

Народження Божого Сина супроводжувалось надприродною ознакою – появою незвичайної зірки на небі. «Коли ж народився Ісус у Віфлеємі Юдейськім, за днів царя Ірода, то ось мудреці прибули до Єрусалиму зо сходу, і питали: Де народжений Цар Юдейський? Бо на сході ми бачили зорю Його, і прибули поклонитись Йому» (Мт.2:1,2).

Зірка, яка виділялась на небозводі, унікальна за своїм сяйвом і траєкторією руху, була чомусь непомітною для більшості людей того часу. Натомість інша категорія людей, порівняно незначна, вбачала у ній щось надто важливе, настільки, що наважились вирушити у невідому дорогу, пожертвувати найдорожчими подарунками.

Чи не подібно виглядає картина сьогодні?

Христос впевнено називає Себе «зорею ясною і досвітньою» (Об.22:16). Досвітня (ранкова) зоря характерна тим, що світить вона незадовго до того, як сонце появляється на горизонті. Серед безлічі зірок вона може залишатися поза увагою людською. Серед зірок релігійних обріїв (Будди, Мухамеда і десятків інших), серед літературних зірок (літературних героїв), серед зірок естради, культури, шоу-бізнесу, спорту Христос може залишатися непомітним. Для світу Він зараз невидимий, лише Церква бачить Його і йде слідом за цією зорею. Але прийде час, коли Христос зійде над землею як сонце, коли Його побачить кожне око, і кожне коліно схилиться перед Ним. «Ото Він із хмарами йде, і побачить Його кожне око, і ті, що Його прокололи були, і всі племена землі будуть плакати за Ним. Так, амінь! Я Альфа й Омега, говорить Господь, Бог, Той, Хто є, і Хто був, і Хто має прийти, Вседержитель!» (Об.1:7-8)

А зараз… зараз період напівтемряви, пора ночі… «наближається ранок, але ще ніч» (Iс.21:12). І саме зараз горить ранкова, досвітня зоря. І кличе, і вабить, просвітлює і дає надію життя!

То ж хто є твоєю зорею? Чию ідеологію сповідуєш? За ким ти йдеш, кого наслідуєш, чию волю виконуєш? Багато зірок з’явилося на обрії, багатьох захопило їхнє сяйво… А хтось сам собі зірка, живе лише за бажанням свого серця і видінням очей своїх… Та прийде час, усі зорі погаснуть, усі дороги обірвуться. Лише одна зоря світитиме, лише одна дорога виявиться істинною.

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Час останній, наближається всьому кінець