#5 Майте досконалу надію на благодать (Audio_message)

Вони обоє зрадили Ісуса, вчинили тяжкий гріх – гріх відречення. Опісля був жаль над вчиненим, і сердечний біль. Вони плакали, картали себе, самоосудження з’їдало їх із середини безупинно.

Як Петро, так і Юда ставили одне й те ж запитання: Чи може Бог пробачити мене за мій гріх?

Це питання задають часто. І саме воно визначає подальшу долю людини – одні повертаються до життя, інших поглинає смерть.

Біль та жалість над вчиненим, самоосудження є правильною реакцією на скоєний гріх. Адже вони передують покаянню. «печаль заради Бога породжує незмінне покаяння на спасіння» (2Кор.7:10). Але печаль над гріхом не є метою життя; печаль призначена лише для того, щоб допомогти людині усвідомити гріх і вийти з нього. Вийти з темного тунелю на світло, але аж ніяк не залишатися в ньому. Інакше – загинеш! Печаль роз’їсть тебе, забере усі сили, підведе до самогубства.

Два схожих вчинки, але дві різні долі... Відмінність в парадигмі мислення. Надія на власну праведність, оправдання через власні вчинки та невіра у всепрощаючу Божу благодать дала непоправну тріщину в житті Юди, унеможливила його відновлення.

Обов’язково настане той момент, коли твоя рясна праведність буде підірвана, коли твої вчинки змусять тебе сумувати, коли заспіває півень і ти відчуєш себе Петром та Юдою. Те, на чому стояв Юда, на чому будував своє життя, рухнуло. Тому він приймає рішення покінчити з життям. Ще не відомо який кінець був би в Петра, якби Христос вчасно не прийшов і не вивів його з тунелю жалю та самоосудження... Бо і його основа зазнала краху, його власна праведність та самовпевненість.

Як багато людей зідхають та мучаться в тунелі печалі... Бог бажає сказати тобі: «май досконалу надію на благодать» (1Петр.1:9). Не залишайся надовго у темному тунелі жалю та самоосудження! Бог готовий простити твій гріх! Підіймайся, прийми всепрощаючу Божу благодать!

Відтепер кожного разу крик півня звучатиме для тебе не як крик невдачі, а як пісня милосердя Божого.

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Час останній, наближається всьому кінець