Яким шляхом досягаються переміни в суспільстві? (проповідь на Вербну неділю)

Христос, урочисто ввійшовши в Єрусалим, зайшов в храм. Побачивши там торгівців, Він сильно обурився – поперевертав грошомінам столи і вигнав усіх продавців та покупців у храмі.

Чому навчає нас, християн, цей вчинок Ісуса?

Ми світло для світу, сіль землі, і пахощі для Бога – такі порівняння зустрічаємо в Біблії. Всі ці згадані речі набувають цінності тоді, якщо вони служать для когось (лампа - для освітлення кімнати, сіль - для зберігання від розтління та надання смаку). Віруючі люди покликані приносити переміни всюди, де вони знаходяться - від світу, країни загалом, до квартири, в якій проживають, чи кабінету, де працюють.

А переміни ці реалізуються таким шляхом:

1) незгодою з нечестям. Світ, в якому ми живемо, лежить у злі. Щодня навколо нас чиниться безліч беззаконня. Але чи противимось ми нечестю, яке звершається в нашій присутності. Інколи ми настільки звикаємо до гріха навколо, що перестаємо висловлювати свою незгоду, коли його бачимо. Ми звикли до поганих слів, куріння, т.зв. громадянських шлюбів, розлучень, абортів, пияцтва.

Христос, побачивши в храмі беззаконня, розгнівався. Він висловив незгоду з нечестям. Але ж комерція в храмі тривала десятиліттями, чому в інших представників Божого народу не було цієї реакції? Звикли до нечестя, змирилися з гріхом, прийняли як норму. Праведний Лот, бачачи беззаконня, мучився у своїй душі. Ця мука має бути присутня і у нашій душі.

2) Озвученням істини. Церква є «стовпом і утвердженням істини» (1Тим.3:14).
Висловивши незгоду з нечестям, Христос наступним етапом озвучує істину, показуючи як має бути: «Дім Мій назветься Домом молитви» (Мт.21:13).
Щоб озвучувати істину, її треба знати і практикувати самому. На жаль, багатьом християнам їхня публічна поведінка назавжди замкнула уста для озвучення істини. 3) Зміною поведінки, діями. Окрім демонстрації своєї незгоди, окрім слів проповіді, для змін в суспільстві необхідні дії. Христос теж діяв, інколи досить радикально, безкомпромісно.

Христос приносив переміни. Нині, очікуючи перемін навколо, ми надіємось на Бога, але пам'ятаймо, що в дечому і Бог надіється на нас. Наділивши нас властивостями світла, солі і пахощів, Він очікує впливового результату.

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (березень 2024-го року)