Розвінчуємо міфи про вакцинацію, антихриста та містичні пророцтва

Моряку нужен в море маяк… Це слова з християнської пісні. Відкривши словник, читаю значення слова маяк: «засіб обладнання морських шляхів у вигляді капітальної споруди баштового типу, призначений для позначення небезпечних місць, проходів для суден. Ця споруда має яскраве контрастне забарвлення, що візуально виділяє його на тлі навколишньої місцевості. Маяки оснащуються сильним джерелом світла і, як правило, забезпечуються оптичними засобами для посилення світлового сигналу, щоб бути добре помітними і в нічний час».

Світ наче море, а життя людини – корабель у ньому. В якості маяка (дороговказу) нам залишено Слово Боже. Але саме по собі Писання не матиме ефекту, якщо воно просто лежатиме на столі, або текст не буде зрозуміло донесений для людини. Задача проповідників зробити Боже Слово видимим і доступним, так, щоб воно мало контрастне забарвлення, сильне світло і, якщо потрібно, використати засоби, аби це слово було добре помітне в непростий для людства час. Інакше в морі з’являться тисячі, а може і мільйони, заблуканих в морі суден.

Як написано: «Погине народ Мій за те, що не має знання: тому, що знання ти відкинув, відкину й тебе, щоб не був ти для Мене священиком. А тому, що забув ти Закон свого Бога, забуду синів твоїх й Я!» (Ос.4:6). «Без пророчих видінь люд розбещений, коли ж стереже він Закона – блаженний» (Пр.29:18).

Такі думки з’явилися в мене після одного випадку. Заглянув я якось в групу, де публікуються різноманітні відкриття, пророцтва. І жахнувся, в якому дрімучому лісі блукають християни! Більше 13 тисяч учасників в групі, очевидно, що люди мають інтерес до духовного, надприродного. Читаю декілька так званих відкриттів – переважають теми пандемії, вакцинації, звіщення майбутнього.

Приведу окремі фрагменти:

«И говорите, дети Мои, всем говорите, что начертание – это есть вакцинация. И не допускайте малейших сомнений, даже если вам будет кто-то говорить такой, что имеет авторитет, даже авторитет перед Господом, но он не имеет откровения от Господа, но он имеет человеческий авторитет, даже в церкви Господа Иисуса Христа. И он будет говорить, что это не начертание, дети Мои, а вы говорите: «Господь сказал, что это есть начертание».

Минула лише доба і 50 людей вже поставили вподобання… Півсотні людей (мінімум, бо число прочитаних вимірюється тисячами) тепер будуть, немов глуха стіна. Будучи зведені, на них тепер не подіють жодні аргументи, адже у них є вже заготована відповідь – Господь їм сказав, і крапка!

Наступне відкриття про «обновление истукана или исцеление раны зверя» (на тексти книги пророка Даниїла). Звернення до тих, які «откажутся поклонятся этому истукану и идолу плотского здоровья и будут готовы к львиному рву и к раскаленной печи». «Если князь мира настаивает на принудительном принятии «лекарства» от придуманной болезни, значит это опасно для вашей вечной души!» – йдеться в пророцтві.

За день-два раніше читаю інше попередження: «Услышьте этот призыв с небесных высот – не принимать ни в коем случае этих прививок. Это есть – настоящее начертание, которое сокрыто в этом флаконе укола… Все эти люди идут и пойдут в ад. Кто с людей Божьего народа был записан в книге жизни на небесах и кто вступил в это адское и дьявольское дело – все вычеркиваются с книги Записей на вечную жизнь. Все сразу после принятия прививки этой вычеркиваются навсегда».

Ці тисячі людей, що перебувають у цій групі (та інших подібних, бо їх є багато), є з різних країн, різних міст, різних помісних церков. Вони навколо нас. Діляться одне з одним оцими «духовними» відкриттями, назначають молитви, їздять повсюди на молитви по хатах, де ще більше підживлюють свої єретичні погляди.

Особливо це небезпечно на фоні загальної тенденції зневіри в церковних структурах (причин для розчарування – вдосталь). Не лише я помічаю, що дедалі більше людей розчаровуються у своїх традиційних церквах, усамітнюються. В богословській думці серед народу Божого помітно нівелювання ролі церкви в процесі спасіння. Випадаючи з церковного життя, такі християни черпають духовну поживу «на стороні», в інших місцях, в тому числі – в інтернеті, соціальних групах. І як бачимо, заходять надто далеко. Настільки далеко, що є тривога про спасіння їхніх душ.

Показати таким людям правду досить непросто. Ворог вже попрацював над їхніми серцями, до того ж за роки у них сформувався своєрідний релігійний, точніше релігійно-фанатичний, менталітет.

Спробуємо висвітлити вищезгадані питання – ПРО ПРОРОКІВ, ВАКЦИНАЦІЮ І АНТИХРИСТА – У СВІТЛІ ПИСАННЯ.

Духовні дари можуть діяти і в наш час, це ми бачимо із Євангелії та досвіду Церкви Христової. Зокрема, існують пророцтва, інші мови, вияснення мов, відкриття та інші дари. Істинні новозавітні пророцтва не загрожують Писанню і не конкурують з ним, але підпорядковуються йому, так же само як і тверезій оцінці громади.

В Діях 21:4 ми читаємо про учнів в Тирі: «Вони по одкровенню Духа говорили Павлові не йти до Єрусалима». Судячи по всьому, мова йде про пророцтво, однак Павло йому не підкорився. Він ніколи не вчинив би таким чином, якби це пророцтво містило в собі істинні слова Божі і мало авторитет, рівний Писанню.

Іншого разу Павло говорить солунянам: «пророцтва не зневажайте, усе випробовуйте – доброго тримайтесь» (1 Сол.5:20,21). Таке формулювання налаштовує на думку, що пророцтва можуть містити як благі, так і не благі речі, оскільки йде заклик «доброго триматися», а недобре відкидати.

В посланні до Коринтян дається розгорнуте вчення про новозавітне пророцтво. Зокрема, Павло говорить: «пророки нехай говорять двоє чи троє, а інші нехай розмірковують» (1 Кор.14:29). Слово, що перекладено тут як «розмірковувати», має такі значення: розділяти, розрізняти, відрізняти, судити, вирішувати, критикувати. Апостол велить поступати саме так, розуміючи, що новозавітне пророцтво не має авторитету істинних слів Божих. Воно не може рівнятися авторитету Писання.

ЩО Ж КАЖЕ ПИСАННЯ ВІДНОСНО ВАКЦИНАЦІЇ ТА АНТИХРИСТА? Чи є хоч якісь підстави вважати вакцину «знаменом звіря», печаткою антихриста?

Говорячи про останній час (де речі, цим терміном часто названо період між першим та другим приходом Христа), Біблія вказує на те, що це будуть тяжкі часи (2 Тим.3:1), відбудеться ріст беззаконня (Мт.24:12), відновиться держава Ізраїль, буде відбудовано храм у Єрусалимі, посиляться природні катаклізми, війни тощо (Мт.24).

В контексті вчення про останній час є ще поняття Великої Скорботи – періоду у майбутньому, під час якого Бог звершить суд над Ізраїлем та невіруючим світом.

На початку періоду Великої Скорботи на землі буде процвітати всесвітня релігійна система, що матиме широкий політичний вплив. В книзі Об'явлення вона названа іменем «Вавилон» (Об.17:5). Під час же Великої Скорботи вона стане переслідувати святих (Об.17:6). Підготовча робота по створенню цієї універсальної релігії, очевидно, повинна бути проведена ще до початку Великої Скорботи, в останні роки періоду Церкви.

Не варто сприймати час якого-небудь лиха на землі, як час Великої Скорботи. Адже це буде особливий період на землі, якого ще не було ніколи. Впродовж історії люди часто говорили, що кінець світу близький; сьогодні також про це говорять. Проте ведуть себе усі так, наче не вірять у це: купують і продають нерухомість, накопичують кошти, будують плани на майбутнє. Коли ж настане Велика Скорбота, майбутнє втратить свою привабливість і люди шукатимуть смерті, не намагаючись зберегти життя. «І будуть ознаки на сонці, і місяці, і зорях, і тривога людей на землі, і збентеження від шуму моря та хвиль, коли люди будуть мертвіти від страху й чекання того, що йде на ввесь світ, бо сили небесні порушаться» (Лук.21:25,26). На землю будуть вилиті чаші Божого гніву (Об.16).

Саме в період Великої Скорботи правитиме антихрист. «Нехай не звабить вас ніхто ніяким чином, бо День не наступить, поки не прийде раніше відступництво і не відкриється людина гріха – син погибелі, який противиться і звеличується вище за все, зване богом або святинею, так що сам сяде у Храмі Божому, немов Бог, який видає самого себе, що він є Бог» (2 Сол.2:3,4). Він матиме свого пророка (Об.13).

«і була дана йому влада над усяким племенем, і народністю, і нацією. І поклоняться йому всі, які живуть на землі, чиї імена не записані в Книзі Життя у агнця, закланого від заснування світу» (Об.13:7,8)

Ось тут і з’являється згадка про «начертання» звіря – як наслідок поклоніння: «І зробить він, щоб усім: малим і великим, багатим і бідним, вільним і рабам – поставили їм начертання на їхню праву руку або на чоло їхнє; і щоб ніхто не зміг купувати або продавати, якщо не має начертання, або імені звіра, або числа імені його» (Об.13:16,17).

Мовою Священного Писання носити на собі печать (чи начертання) означає належати або підпорядковуватися комусь. Печать (чи ім’я Боже) на чолі віруючих означає їхню приналежність Богу, Його владу над ними (Об. 3:12; 7:2-3; 9:4; 14:1; 22:4). Тому підкоритися антихристу (образно – прийняти на своє чоло чи на праву руку печать звіра) буде рівносильне зреченню Христа, що спричинить позбавлення Царства Небесного. (Символіка печаті взята від старовинного звичаю, коли воїни випалювали на своїх руках або на лобі імена своїх вождів, а раби – добровільно чи насильно – приймали печать імені свого пана. Язичники, віддані якомусь божеству, нерідко носили на собі татуювання цього божества). Цілком ймовірно, що за часів антихриста цей процес буде вдосконалений, з врахуванням сучасних технологій. Останні досягнення в технології медичних імплантатів збільшили зацікавлення до знаку звіра, про який згадується в 13 розділі Об’явлення. Можливо, що технології, за якими ми сьогодні спостерігаємо, представляють початкові етапи того, що з часом буде використане як знак звіра. Важливо розуміти, що медичний або фінансовий мікрочіп, імплантований у вашу праву руку або чоло, ще не є знаком звіра. Та й саме число 666 саме по собі не несе в собі ніякої небезпеки, адже це «число людське». Знак звіра надаватиметься лише тим, хто поклониться антихристу (причому, зробить це свідомо!). Він буде посвідченням особи останнього часу, яке вимагатиме антихрист, щоб мати можливість купувати чи продавати.

Отож, загалом вакцинація не суперечить доктринам християнської віри. Імунізація – це перевірений більше ніж столітнім досвідом людства шлях до суспільного здоров’я. Але разом з тим священнослужителі не беруть на себе відповідальності за ефективність і безпечність цієї медичної процедури. Остаточний вибір має зробити сама людина, добре вивчивши інформацію і порадившись з компетентними фахівцями у цій сфері. Вакцинація має здійснюватись на добровільній основі і не порушувати фундаментальні права людини.

На кінець, прихильникам усіляких містичних відкриттів щодо вакцини задам риторичне запитання: в якій саме із вакцин є «знамено звіря» – Pfizer, AstraZeneca, Спутнік V чи інших доступних? Роздуми над цим питанням допоможуть відкинути багато міфів, які з’явилися навколо вакцинації.

Ми проходили вже запровадження ідентифікаційних кодів, біометричних паспортів, пройдемо і пандемію. Пам’ятайте, страх паралізує людину, він є демонічного походження. Невігластво губить. Доки людина не знає істини, її легко можна переконати в будь-чому. Досліджуймо Писання, найвірніше пророче слово, і не будемо хитатися та тривожитися розумом.

Олександр ГЕНІШ,
магістр релігієзнавства, редактор газети «За віру Євангельську»

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

  1. "Знак звіра надаватиметься лише тим, хто поклониться антихристу (причому, зробить це свідомо!)" - чому ви вваєаєте що це буде свідомо? Біблія цього не говорить, але написано що це зроблять ті, що не записані в Книгу Життя! Поклонитись дияволу можна і без цього усвідомлення, наприклад випивши чарку горілки! Перед цим ви писали так: "Символіка печаті взята від старовинного звичаю, коли воїни випалювали на своїх руках або на лобі імена своїх вождів, а раби – ДОБРОВІЛЬНО ЧИ НАСИЛЬНО– приймали печать імені свого пана"

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Люди знатимуть, що вони прийматимуть начертання, поклоняючись при цьому тому беззаконнику. Адже він відкрито претендуватиме на роль Бога, демонструватиме чудеса, вимагатиме поклоніння собі. "що противиться та несеться над усе, зване Богом чи святощами, так що в Божому храмі він сяде, як Бог, і за Бога себе видаватиме" (2Сол.2:4).
      "І вся земля дивувалась, слідкуючи за звіриною! І вклонилися змієві, що дав владу звірині. І вклонились звірині, говорячи: Хто до звірини подібний, і хто воювати з нею може?" (Об.13:3,4). Люди, навпаки, будуть в захваті від її дій та сили. І, ймовірно, багато самі захочуть це начертання.

      Видалити
    2. Не буду з вами спорити, я вашу думку зрозумів! Але те що вони будуть в захваті з цим ніяк не погоджуюсь, так само і з тим що знаючи що це антихрист, люди будуть поклонятись добровільно!! Інше питання що це буде примус, і не буде іншого варіанту!

      Видалити
  2. А чому "Господь" звертається до українців російською мовою?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Можливо тому, що русский язык ближе к тому языку, который сотворил Господь для славянских народов, а украинский все же более искусственный. Хотя я встречал и на украинском, но гораздо реже. А может потому, что именно русскоязычные ближе к посвящению и их больше. А как вы думаете, братья?

      Видалити
    2. А вам не здається Александр, що ви своєю брехнею про якусь ніби-то штучну мову, ображаєте всіх українців? Совість би мали!

      Видалити
  3. Александру: У Вашому коментарі явно відчувається "русский дух и Русью пахнет", а від нього недалеко до "русского мира", до якого нас штиками та гарматами спонукає північний сусід.

    ВідповістиВидалити
  4. Олександр Геніш, дякую,що сміливо піднімаєте таку тему. Згідний з вами. Благословіння тобі брате!

    ВідповістиВидалити
  5. Якщо вже говорити про вакцинацію з християнської точки зору, варто згадати про такий важливий момент:

    Всі вакцини від коронавірусу вирощені або проходили тестування на клітинних лініях з абортованих діток. Щеплюючись такими вакцинами, ми підтримуємо аборти і абортну індустрію

    Винятком є китайська вакцина Vero/Sіnopharm, вирощена на клітинах мавпи і яка використовується тільки в деяких країнах (напр. Угорщині, Сербії)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. В самих вакцинах типу мРНК є генетичний матеріал мертвих абортованих дітей

      Видалити
  6. Якщо ці вакцини не шкідливі, тоді чому якщо включити блютуз в телефоні біля вакцинованих, то такі люди називаються пристроями із набором цифр і букв(завжди 12 символів)?

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (лютий 2024-го року)

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (січень 2024-го року)

«За віру євангельську», №02 (264), лютий 2024