1+1 розпочинає активну пропаганду трансгендерства?

Три дні поспіль на головному телеканалі країни звучить тема трансгендерства.

8 лютого в програмі вечірнього випуску ТСН з’являється сюжет під назвою «ПРИХИСТИТИ ТРАНСГЕНДЕРА». Йдеться про втечу російського трансгендера до України.

Російський трансгендер просить притулку в Україні, адже в Росії «його били на вулиці хулігани і не надавали медичної допомоги, але міграційна служба України в наданні статусу біженця Солюдаду відмовила». В ефірі чуємо інтерв'ю з цією особою. Кореспондент продовжує повторювати: «поліція ігнорувала заяви про побиття, а лікарі дивилися з відвертою огидою... навіть у рідної матері не знаходив підтримки... в міграційній службі отримав відмову – через ту ж саму нетолерантність».

Далі в кадр потрапляє український трансгендер Анастасія. Вона попереджає – «знайти роботу в Україні буде нелегко», навіть «є небезпека, що відлупцюють».

Жаль стало таких людей. Мимоволі починаєш вірити, що дійсно в Україні існує велика проблема. І що вона не в тих людях, які змінили свою стать. Проблема в усіх інших, а саме в «не толерантному», жорстокому, зневажливому відношенні суспільства до трансгендерів.

Згадали і про побиття, і про проблему влаштування на роботу. Та жодного слова не прозвучало про відхилення від норми, про гормональний розлад, про психологічні проблеми, про наслідки шкідливого вживання гормональних препаратів тощо.

11 лютого ТСН Тиждень. Уваги центрального каналу країни, основної програми, удостоюється конкурсантка, що прийняла участь в проекті «Голос країни». Чому раптом така увага? А тому, що конкурсантка змінила свою стать.

Появу трансгендера Жіанджі, яка 10 років тому була відома як Борис Апрєль, люди сприйняли неоднозначно, – каже журналіст. А вона, бідненька, «довго зважувалась, чи погоджуватись на інтерв’ю» . Аби поспілкуватися з нею ТСН «врахувала всі її побажання, навіть щодо кольору інтер’єру» . Все зробили, аби тільки Зіанджа «таки розкрилась».

Кореспондент з пафосом коментує: «Вона шокувала всіх своєю появою!» . Розповідає про її гарний спів, чудову зовнішність. Глядачам пропонує ближче познайомитися із дитинством цієї особи, з тим, як вона зважилась на зміну статі та якою була реакція батьків.

Зіанджа справжня дівчинка, – коментує журналістка у сюжеті, – перед записом інтерв’ю вона попросила знайти простору залу в певних кольорах і з весняними квітами, і ще окрему кімнату для того, щоб підготуватися.

В піднесеному настрої, з торжеством замальовується краса Зіанджі – її фігура, ріст, одяг, смаки та вподобання. Час від часу оператор акцентує увагу глядачів на інтимних кадрах. Робить це «зі смаком».


«Я родилась в таком обществе, где, когда ты скажешь что у тебя женская душа, тебя примут как сумасшедшую, за психически ненормальную и поэтому я молчала» – з посмішкою пригадує Зіанджа.

Та тепер вона відчуває себе самою собою, вільною і щасливою.

– Зараз тобі не страшно, що Україна така, яка вона є, може не прийняти те, що ти трансгендер? – запитує кореспондент.

– Знаете, что меня удевляет? Люди готовы терпеть медицинское обслуживание низкого качества, безденижье в стране, грязную политику, но как только девушка трансгендер виходит на главную сцену страны – так сразу нонсенс.

Такою темою ТСН закінчує свій підсумковий випуск тижневих новин.

Ну, гаразд. Будемо вважати, що ми не розуміємось в питаннях, як саме відбувається підготовка новин, які цілі ставляться на порядок денний журналістів, як обирають ту чи іншу тему для висвітлення. Будемо вважати, що все відбувалося справедливо та об’єктивно. Можливо, таким чином менеджери телеканалу намагались «розкрутити» програму «Голос країни» – зробити це за допомогою сенсації в самий раз. Відкинемо усілякі домисли схованих цілей, прихованої пропаганди, вибірковості у висвітленні події (як от з святом Подяки в Києві минулого року). Нехай! Але ні…

12 лютого, вечірній випуск ТСН. В анонсі йдеться про три важливі події дня: грипозний карантин, депортація Саакашвілі і «трансгендери посеред нас». Що? Знову тема трансгендерства на головному телеканалі країни? Три дні поспіль крутити одну і ту ж тему?!

Сьогодні журналісти нас знайомлять ближче з тими, хто такі трансгендери. В кадрі та ж Зіанджа, згодом з’являється та ж Анастасія, а також той же Солюдадо.

Вже третя поспіль журналістка висвітлює одну і ту ж тему. Показують кабінет «психолога» – центр трансгендерів, анонсують тематичну зустріч «Трансгендеры и родители». І знову звучать вирази на кшталт «дискриминація», «боязнь»… Далі кадр за кадром повторюються уривки з попередніх випусків.

Кореспондент знайомить нас з вартістю цієї операції і країною, де її проводять. А далі, на власному уявному експерименті, розповідає про детальні кроки, які потрібно зробити для зміни статі. На екрані з’являється структурна таблиця, де досить чітко показано необхідні етапи. Починаючи від звернення до сімейного лікаря, консультації у психіатра, встановлення діагнозу, обстеження у ендокринолога, виписування «рецепту» гормональної терапії і закінчуючи лікувально-консультативною комісією.

На трьох трансгендерах побудували цілих три сюжети новин! Три трансгендери змусили працювати три різні журналістські команди. Три трансгендери (начебто їх в Україні сотні) удостоїлися уваги кілька мільйонів глядачів! Чи удостоїться такої уваги, наприклад, наступна (цьогорічна) хода за сімейні цінності чи масштабний День Подяки у Києві – побачимо!

А зараз, щоб в свідомості людей відбулись «позитивні» зміни в питаннях сприйняття такого явища, як «трансгендерство» потрібно, щоб ця тема постійно була у людей «на слуху». Отож, тепер щонеділі у вечірній час (коли найбільша кількість людей біля екрану) в програмі «Голос країни» порціями дозуватиметься необхідна інформація (головна «ізюминка» програми – учасниця-трансгендер). А про всі конфлікти та скандали навколо цієї теми повідомлятимуть журналісти ТСН у своїх вечірніх та тижневих підсумкових випусках новин.

Хоча варто зауважити і віддати належне телеканалу за сміливу позицію в питаннях викриття корупційних схем чиновників, в боротьбі за свободу совісті та права людини. Мої ж побоювання, аби тільки захист прав якоїсь меншини не перетворився у її пропаганду. Тим паче, коли мова йде про фізіологічні чи психологічні відхилення в організмі людини.

Очевидно, що ТСН намагається привернути увагу суспільства до теми сексуальних меншин, до поняття «трансгендеру». Та чому б не висвітлити у такому ж світлі, з таким же завзяттям та ентузіазмом і інший бік цієї проблеми? Чому б не присвятити стільки ж ефірного часу, наприклад, нещодавньому Молитовному сніданку в США? Погодьтеся, тема заслуговувала значно більшої уваги, адже від України поїхала делегація в складі далеко не трьох людей (40 делегатів!). Про що вони говорили? В чому доцільність таких поїздок та який їх результат? На жаль, ми цього не почули. Бо де ж почуємо, коли аж три команди журналістів задіяні у пропаганді теми трансгендерства...

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (березень 2024-го року)