#14 Відзначені печаттю (Audio_message)

Звернемо увагу на доволі цікавий текст Нового Завіту:

«У Якому й ви, почувши Слово істини, Євангеліє спасіння вашого, і в Якого увірувавши, були відзначені печаттю обіцяним Духом Святим, Який є завдаток спадщини нашої, на викуп надбання, на похвалу слави Його!» (Еф.1:13-14 – пер. Громова)

І ще: «не засмучуйте Духа Святого Божого, Яким ви були відзначені печаттю в день викупу» (Еф.4:30 – пер. Громова)

А також: «Той же, Хто утверджує нас із вами у Христі й Хто помазав нас, — Бог, Який і відзначив нас печаттю, і дав завдаток Духа в серця наші!» (2Кор.1:21-22)

В НЗ всього є три тексти, які говорять про відзначення печаттю або запечатування віруючих.

Хорошою ілюстрацією, яка допоможе нам краще зрозуміти зміст печаті Святого Духа є заказний лист. Цей лист запечатаний, і розкрити його мають право лише двоє – відправник і адресат. Ми можемо порівняти віруючу людину з листом, який відправник послав на свою власну адресу. У нас один Відправник і Адресат – Бог, Він же і відзначив нас печаттю Святого Духа. Тільки Бог може розкрити цю печатку. Але Він обіцяє не робити цього аж до нашого повного відкуплення.

Це запечатування пов’язане із завдатком нашої спадщини. Дух живе в нас – і це завдаток майбутнього. Порівняємо це із звичайним грошовим завдатком: коли одна із сторін отримує завдаток, то ця певна сума грошей служить гарантією того, що інша сторона виконає обіцяне. Подібним чином і дар Духа служить гарантією того, що Бог виконає те, що обіцяв.

Але є річ, яка посягає на цю печатку. Це гріх. Це засмучує Святого Духа, яким ми власне і є відзначені печаттю. Який же гріх засмучує Святого Духа? Будь-який. Але Павло, в контексті цього особливо виділяє гріх язика. Напевно тому, що язик відображає стан нашого серця. Я не бачу вашого серця доти, поки ви не почнете зі мною говорити. Глупим є ваше серце чи розумним – виявляється після того, як ви починаєте говорити. «Ніяке гниле слово нехай не виходить із уст ваших, а тільки добре для необхідного збудування, щоб воно давало благодать тим, хто слухає... Усяке роздратування, і лють, і гнів, і крик, і лихослів’я з усякою злобою нехай будуть віддалені від вас» (Еф.4:29,31).

Одне із значень «гнилого слова» – слово, яке несе в собі смерть.

Багато написав Соломон про мову людини. І Христос зробив заяву, яка перевернула мислення і уявлення про чистоту фарисеїв: «Чи ще не розумієте, що все, що входить в уста, проходить у шлунок і виходить у відхоже місце? Але те, що виходить із уст, із серця виходить, — і це оскверняє людину. Бо із серця виходять злі думки, вбивства, перелюби, блудодіяння, крадіжки, лжесвідчення, богохульства» (Мт.15:17-19).

Дух Святий береже нас і утверджує. Хіба це не привід радіти? На кінець прочитаємо ще цей чудовий текст у вільному перекладі: «Не засмучуйте Божого Духа Святого, бо Він – доказ того, що ви належите Богу і Він захистить вас до тих пір, коли настане час вашого звільнення» (пер. UMT)

«ви належите Богу і Він захистить вас». Ти відзначений печаткою на цій землі як народ Божий! Народ особливий, святий, благословенний.

«О, християнин, – казав Сперджен, – обітниці Божі на тобі! Ти Божий священик: будь гідним цього звання. Ти князь Божий: володарюй над своїми пристрастями. Ти обранець Божий: уникай товариства нечестивих. Небо – твоя доля: живи як небесне створіння, щоб зміг ти довести, що володієш щирою вірою в Ісуса, бо немає віри в серці, якщо немає благочестя в житті».

Пам’ятай про своє обрання! Цінуй того, хто відзначив тебе печаттю.

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Час останній, наближається всьому кінець